Cerere de angajare model

Ați ajuns în punctul în care doriți să aplicați pentru un nou loc de muncă și sunteți în căutarea unui exemplu de cerere de angajare? Cu ajutorul acestui articol, veți găsi toate informațiile necesare pentru a redacta o cerere de angajare eficientă, care să vă pună în valoare calificările și să vă maximizeze șansele de a obține jobul dorit.

Structura cererii de angajare

Înainte de a vă arunca în redactarea cererii de angajare, este important să înțelegeți structura sa fundamentală. O cerere de angajare bine structurată va arăta astfel:

Secțiune Conținut
Informații de Contact Includeți numele, adresa, numărul de telefon și adresa de email.
Data și Locul Adăugați data și locul în care ați scris cererea.
Destinatarul Adresați cererea către persoana responsabilă de recrutare sau departamentul de resurse umane al companiei.
Introducere Începeți cu o salutare și o declarație scurtă despre motivul pentru care scrieți cererea.
Experiența și Calificările Dvs. Punctați detaliile despre experiența și calificările dvs. relevante pentru postul vacant.
Motivație Explicați de ce doriți să lucrați în compania respectivă și de ce sunteți potrivit pentru poziție.
Finalizare Încheiați cererea de angajare exprimându-vă disponibilitatea pentru un interviu.
Semnătura Semnați cererea de mână și scrieți numele dvs. deasupra semnăturii.

Exemplu de cerere de angajare

Mai jos găsiți un exemplu de cerere de angajare, pe care îl puteți personaliza în funcție de circumstanțele dvs. specifice:

Informații de Contact:

Numele Dvs.: Ion Popescu

Adresă: Strada Florilor nr. 10, București

Telefon: 0722 555 555

Email: [email protected]

Data și Locul:

Data: 1 septembrie 2023

Locul: București

Destinatarul:

Compania XYZ SRL

Departamentul de Resurse Umane

Adresa: Strada Angajatilor nr. 5, București

Introducere:

Stimate domn/doamnă,

Vă scriu această cerere de angajare în speranța de a deveni un membru valoros al echipei Companiei XYZ SRL. Am aflat cu mare interes despre oportunitatea de a mă alătura companiei și sunt convins că experiența și abilitățile mele mă fac un candidat potrivit pentru această poziție.

Experiența și Calificările Mele:

Am absolvit Facultatea de Economie cu specializarea în Management și am acumulat o experiență semnificativă în domeniul financiar, lucrând timp de 5 ani ca analist financiar la Compania ABC. De asemenea, am o certificare relevantă în analiză financiară avansată.

Motivația Mea:

Mă atrage Compania XYZ SRL datorită reputației sale excelente în domeniul afacerilor și a angajamentului față de inovație. Sunt convins că această companie oferă un mediu propice dezvoltării profesionale și personale. Doresc să contribui cu cunoștințele mele pentru a sprijini creșterea și succesul continuu al Companiei XYZ SRL.

Finalizare:

Sunt disponibil pentru un interviu în orice moment convenabil pentru dvs. și aș fi încântat să discutăm în detaliu modul în care pot aduce valoare echipei dvs. Vă mulțumesc pentru atenția acordată cererii mele și aștept cu nerăbdare să discutăm mai multe la interviu.

Cu respect,

(Semnătura Dvs.)

Ion Popescu

Întrebări Frecvente (FAQs)

1. Cât de importantă este o cerere de angajare bine scrisă?

O cerere de angajare bine scrisă este extrem de importantă, deoarece reprezintă prima impresie pe care o lăsați la un potențial angajator. Ea poate influența în mod semnificativ șansele dvs. de a fi selectat pentru un interviu.

2. Ce trebuie să includ în secțiunea de experiență și calificări?

În această secțiune, ar trebui să enumerați toate experiențele relevante pentru poziția pentru care aplicați, precum și orice calificări, certificări sau realizări relevante.

3. Cum pot face cererea mea de angajare să iasă în evidență?

Pentru a face ca cererea dvs. de angajare să iasă în evidență, personalizați-o pentru compania și poziția specifică, evidențiați realizările dvs. relevante și utilizați un limbaj clar și convingător.

4. Este necesar să semnez cererea de angajare manual?

Da, este recomandabil să semnați cererea de angajare manual pentru a-i conferi o notă de autenticitate. Semnătura trebuie să fie clară și ușor de citit.

5. Ce trebuie să fac după ce am trimis cererea de angajare?

După ce ați trimis cererea de angajare, ar trebui să așteptați un răspuns din partea angajatorului. Dacă sunteți selectat pentru un interviu, pregătiți-vă bine pentru acesta și fiți pregătit să discutați în detaliu despre experiența și abilitățile dvs.


Vezi și:

Mihai

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Mihai

Lasă un comentariu