Ce întrebări se pun la un interviu?

Atunci când te pregătești pentru un interviu de angajare, este esențial să fii bine prezentat și să te simți încrezător, dar, în același timp, să fii pregătit pentru întrebările pe care le vei primi. Această etapă este crucială în procesul de recrutare, deoarece angajatorii încearcă să afle cât mai multe despre tine și să evalueze dacă ești potrivit pentru postul respectiv. Așadar, ce întrebări se pun la un interviu și cum poți să te pregătești pentru ele? Află în continuare.

Întrebările standard

În majoritatea interviurilor, vei fi întrebat anumite întrebări standard care au rolul de a-ți cunoaște mai bine profilul și experiența. Acestea pot include:

 • Spune-mi despre tine.

 • Care sunt punctele tale forte?

 • Care sunt punctele tale slabe și cum le gestionezi?

 • De ce ai aplicat pentru acest job?

 • Poți să descrii o situație în care ai avut de rezolvat o problemă dificilă la locul de muncă?

Este important să fii sincer și să răspunzi cu încredere la aceste întrebări. Folosește exemple din experiența ta anterioară pentru a-ți susține răspunsurile.

Întrebări comportamentale

Unele întrebări se concentrează pe comportamentul tău în anumite situații și au scopul de a evalua cum te-ai descurcat în trecut în diferite contexte. Exemple de astfel de întrebări includ:

 • Poți să îmi dai un exemplu de moment în care ai colaborat eficient cu o echipă?

 • Cum gestionezi situațiile de conflict la locul de muncă?

 • Cum te organizezi pentru a-ți îndeplini sarcinile în timp util?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, poți utiliza structura STAR (Situație, Task, Acțiune, Rezultat) pentru a oferi exemple concrete și relevante din trecutul tău profesional.

Întrebări tehnice sau specifice domeniului

Dacă aplici pentru un job care necesită abilități sau cunoștințe specifice, vei fi întrebat cu siguranță și despre aceste aspecte. De exemplu:

 • Poți să descrii tehnologiile sau instrumentele pe care le-ai utilizat în proiectele anterioare?

 • Ce cunoștințe ai în domeniul X?

Pentru a te pregăti pentru aceste întrebări, revizuiește cunoștințele și experiența ta în domeniul respectiv și fii pregătit să oferi exemple concrete.

Întrebări Despre Companie

Angajatorii apreciază candidații care au informatii despre compania la care aplică. Prin urmare, poți fi întrebat:

 • Ce știi despre compania noastră?

 • De ce vrei să lucrezi pentru noi?

Este important să cercetezi în prealabil compania și să fii pregătit să evidențiezi modul în care te-ai potrivi cu cultura și valorile acesteia.

Care sunt cele mai comune întrebări la un interviu?

Cele mai comune întrebări la un interviu includ: „Spune-mi despre tine,” „Care sunt punctele tale forte și slabe?” și „De ce ai aplicat pentru acest job?”

Cum pot să mă pregătesc pentru întrebările la un interviu?

Pentru a te pregăti pentru întrebările la un interviu, revizuiește-ți experiența, pregătește exemple relevante și practică răspunsurile înainte de interviu. Cercetează și compania pentru a putea răspunde la întrebări specifice despre aceasta.

Cum răspund la întrebările comportamentale?

Pentru a răspunde la întrebările comportamentale, folosește structura STAR (Situație, Task, Acțiune, Rezultat) pentru a oferi exemple concrete din trecutul tău profesional și pentru a evidenția modul în care ai gestionat situații dificile sau colaborat eficient.

De ce este important să mă pregătesc pentru întrebările la un interviu?

Pregătirea pentru întrebările la un interviu este crucială pentru a-ți crește șansele de succes. Răspunsurile bine pregătite și încrederea în interviu te vor ajuta să impresionezi angajatorul și să obții jobul dorit.


Vezi și:

Carmen

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Carmen

Lasă un comentariu