Cerere de angajare scrisa de mana

Una dintre cele mai importante etape în căutarea unui loc de muncă este redactarea unei cereri de angajare eficiente și convingătoare. Cu toate că astăzi multe cereri de angajare sunt trimise online sau prin e-mail, există încă situații în care trebuie să scrieți o cerere de angajare scrisă de mână. Acest tip de cerere poate oferi un plus de autenticitate și poate face o impresie durabilă asupra angajatorului.

Elemente esențiale ale unei cereri de angajare scrisă de mână

O cerere de angajare scrisă de mână trebuie să fie bine structurată și să conțină informațiile corecte pentru a vă crește șansele de a obține locul de muncă dorit. Iată câteva elemente esențiale pe care trebuie să le includeti:

 • Informații de Contact: Începeți cererea cu numele și adresa dvs. de contact în partea de sus a paginii. Asigurați-vă că adresa de e-mail și numărul de telefon sunt corecte.
 • Data: Sub informațiile de contact, treceți data la care ați scris cererea. Data trebuie să fie actuală.
 • Destinatar: Adresați cererea către persoana responsabilă cu recrutarea sau managerul departamentului de resurse umane al companiei. Dacă nu știți cine este această persoană, puteți suna în prealabil pentru a obține această informație.
 • Salut: Începeți cererea cu un salut potrivit, de exemplu, „Stimate domn/doamnă” sau „Dragă echipă de recrutare.”
 • Introducere: În prima parte a cererii, spuneți cine sunteți și de ce sunteți interesat de locul de muncă. Enumerați poziția pentru care aplicați și de ce sunteți potrivit pentru aceasta.
 • Corpul Cererii: Detaliați-vă experiența, calificările și abilitățile relevante pentru locul de muncă. Subliniați de ce doriți să lucrați pentru această companie și ce puteți aduce în plus.
 • Concluzie: În încheiere, exprimați din nou interesul pentru locul de muncă și solicitati o întâlnire sau un interviu.
 • Încheiere: Încheiați cererea cu un salut respectuos, de exemplu, „Cu respect” sau „Cu considerație.”

Stil și prezentare

Atunci când scrieți o cerere de angajare scrisă de mână, este important să aveți în vedere stilul și prezentarea acesteia:

 • Utilizați o foaie de hârtie albă de calitate și o pix sau stilou cu cerneală neagră sau albastră .
 • Scrisul trebuie să fie lizibil și ordonat . Dacă scrisul dvs. nu este foarte clar, puteți cere cuiva să vă ajute să o rescrieți.
 • Respectați gramatica și ortografia . O cerere plină de erori poate crea o impresie negativă.
 • Folosiți paragrafe clare și spații adecvate între secțiuni pentru a face cererea ușor de citit.
 • Evitați utilizarea unui limbaj prea formal sau prea informal. Păstrați un ton profesional .

Exemplu de Cerere de Angajare Scrisă de Mână

Iată un exemplu simplu de cerere de angajare scrisă de mână:

Numele și Adresa: John Doe
Str. Exemplu, Nr. 123
Orasul Model, Cod Poștal 12345
Data: 15 octombrie 2023

Stimate domn/doamnă,

Mă numesc John Doe și doresc să aplic pentru poziția de specialist în marketing la compania dvs. Am aflat despre această oportunitate prin intermediul site-ului dvs. web și sunt extrem de entuziasmat să-mi aduc contribuția la echipa dvs. de marketing.

Am o experiență de 5 ani în domeniul marketingului digital și am gestionat cu succes campanii de publicitate online pentru diverse companii. Abilitățile mele în analiza datelor, strategia de marketing și gestionarea proiectelor mă fac un candidat potrivit pentru această poziție. De asemenea, împărtășesc valorile și viziunea companiei dvs., ceea ce mă motivează să aplic la această oportunitate.

Aș dori să discut mai detaliat despre modul în care pot contribui la succesul companiei dvs. și să aflu mai multe despre cultura dvs. organizațională. Vă rog să luați în considerare cererea mea și să mă contactați pentru a stabili o întâlnire. Sunt disponibil la adresa de e-mail [email protected] și la numărul de telefon 123-456-789.

Cu respect,

John Doe

Întrebări frecvente despre cererile de angajare scrise de mână

1. De ce să scriu o cerere de angajare scrisă de mână?

În unele cazuri, o cerere de angajare scrisă de mână poate crea o impresie mai personală și autentică asupra angajatorului. Aceasta poate fi o modalitate de a ieși în evidență într-un mod pozitiv în procesul de recrutare.

2. Cum pot afla la cine să adresez cererea de angajare scrisă de mână?

Pentru a afla la cine să adresați cererea, puteți suna la compania respectivă și să cereți informații despre persoana responsabilă cu recrutarea sau managerul departamentului de resurse umane.

3. Ce stil de scris ar trebui să folosesc într-o cerere de angajare scrisă de mână?

Folosiți un stil de scris lizibil și profesional. Evitați limbajul prea formal sau prea informal și asigurați-vă că respectați gramatica și ortografia corectă.

4. Este necesar să folosesc o hârtie specială pentru cererea de angajare scrisă de mână?

Deși nu este absolut necesar să utilizați hârtie specială, este recomandabil să folosiți o hârtie albă de calitate pentru a crea o prezentare curată și profesionistă.


Vezi și:

Carmen

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Carmen

Lasă un comentariu