Şapte locuri de muncă din timpul verii care te pot ajuta în carieră

1458373999

Salariile pe care le pot oferi companiile pe timpul verii celor care-şi doresc să lucreze nu sunt printre cele mai atractive, însă acestea variază de la angajator la angajator şi pot creşte semnificativ dacă ai norocul să rămâi mai departe în companie.

Deşi în acest moment nu-ţi doresti un angajament serios, un job de vară poate cântari semnificativ ca experienţă în cv, astfel încât acest lucru te poate avantaja pe viitor, atunci când îţi vei căuta un loc de muncă. Până atunci însă, noi am pregătit pentru tine o selecţie de  joburi spre care te-ai putea orienta:

  1. Promoter

Nu-i treabă uşoară să stai în picioare câte o zi întreagă şi să zâmbeşti forţat în timp ce împarţi pliante, cel mai probabil într-un hipermarket, dar dacă accepti un astfel de job şi ai răbdare să câştigi încrederea celor cu care lucrezi, poti câştiga aproximativ 70-90 lei pe zi. Avantajul este că nu trebuie să mergi la muncă zilnic, ci doar atunci când îţi convine oferta.

  1. Job la un hotel

Majoritatea hotelurilor au nevoie de angajati pe timp de vară. Dacă vrei să fii independent, eşti pasionat de domeniu şi îţi doreşti să socializezi cu oamenii mai mult decât în mod obişnuit, poate că ti-ar plăcea să te muţi la mare pe timpul verii şi să lucrezi acolo. Tot ce trebuie să faci este să-ţi pui la punct un cv din care să reiasă clar că obiectul tău profesional este să lucrezi în domeniul hotelier şi că vorbeşti fluent limba engleză. Astfel, o să ai posibilitatea să faci şi bani şi să cunoşti persoane influente care te pot ajuta în carieră.

  1. Un Program de tipul Work&Travel

Dacă ţi-ar plăcea o experienţă internaţională, departe de casă, te-ai putea orienta către joburile de tip work&travel. În felul acesta vei călători, vei munci dar te vei şi distra garantat. Poţi alege pe lânga joburile din Statele Unite, Grecia, Franţa sau Germania. Dintr-o astfel de experienţă te vei alege cu engleza exersată perfect şi cu o mulţime de contacte interesante.

  1. Operator call-center

Atunci când lucrezi într-un call center trebuie să ai o mare putere de convingere, răbdare, empatie şi o bună intuiţie. 99% din timp vei dialoga cu oameni de diferite naţionaliţăţi, convingeri şi idei, aşa că acest lucru s-ar putea să-ţi dea bătăi de cap la început. Ceea ce trebuie să reţii însă, e faptul că, firmele care angajează în acest domeniu, oferă de regulă training de specialitate, asa că nu trebuie să-ţi faci griji. Vei fi pregătit pentru orice discutie cu cei care te vor suna şi îţi vor solicita informatii.Cu timpul vei observa că vei avea mai multă răbdare şi te vei obişnui chiar şi cu personaliţăţile dificile.

  1. Chelner

Măcar o dată în viaţă cred ca ti-ai dorit să fii chelner la o terasă răcoroasă, nu-i aa? Mai ales dacă vorbim despre un loc frecventat de turişti străini, cu chef de vorbă, bine dispuşi şi ceva bani de cheltuit. Pe timpul verii în Bucureşti sunt foarte multe terase cu verdeaţă, aşa că s-ar putea să fie o ocazie perfectă pentru bacşis şi antrenarea abilităţilor de interrelaţionare.

  1. Bona

Când şcolile iau vacanţă, cererile de bone cresc considerabil. Flexibilitatea şi plata unui astfel de job poate fi potrivită pentru tine, mai ales dacă îţi plac copiii. Ideea e că va trebui să-ţi asumi un time management profesionist, întrucât orice copil are un program fix iar părinţii vor fi cu ochii pe tine prin orice metodă posibilă.

  1. Mystery Shopper

Dacă alegi un asemenea job, cu siguranţă va conta foarte mult dacă pe viitor te vei decide să lucrezi în marketing şi comunicare. Printre activităţie tale va trebui să cumperi ceva, să pui întrebări, să depui o plângere, să fii atent la servicii sau la curăţenie, iar la final să completezi un raport. Plata poate varia în funcţie de proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *