Cerere Eliberare Pașaport Minor Sub 12 Ani

Obținerea unui pașaport pentru un minor sub 12 ani este un proces important și necesită o documentație corectă și completă. Acest articol oferă informații detaliate despre cererea de eliberare a unui pașaport pentru un minor sub 12 ani.

Cerințe pentru Eliberarea Pașaportului Minorului

Pentru a solicita un pașaport pentru un minor sub 12 ani, părinții sau tutorii legali trebuie să îndeplinească anumite cerințe și să prezinte anumite documente:

  • Certificatul de naștere al minorului
  • Actele de identitate ale părinților sau tutorelor legali
  • Declarația de consimțământ a ambilor părinți sau a tutorelor legali, în cazul în care unul dintre părinți nu este disponibil
  • Pașaportul vechi al minorului, dacă este cazul

Procedura de Depunere a Cererii

Procedura de depunere a cererii de eliberare a pașaportului pentru un minor sub 12 ani implică următorii pași:

  1. Completați cererea de eliberare a pașaportului, disponibilă online sau la sediul autorității competente
  2. Prezentați documentele necesare la biroul de pașapoarte sau la altă instituție autorizată
  3. Așteptați procesarea cererii și eliberarea pașaportului

Costurile Implicate

Eliberarea pașaportului pentru un minor sub 12 ani implică anumite costuri, care pot varia în funcție de țară și de serviciile suplimentare solicitate. Este important să verificați tarifele înainte de a depune cererea.

Termenul de Valabilitate

Pașaportul minorului sub 12 ani are o valabilitate redusă comparativ cu cel al adulților și poate fi necesară reînnoirea acestuia în funcție de politica autorităților competente.

Eliberarea pașaportului pentru un minor sub 12 ani necesită atenție și respectarea procedurilor stabilite de autoritățile competente. Prin urmare, este important să fiți bine pregătit și să completați corect cererea pentru a evita întârzierile sau respingerea acesteia.

Întrebări Frecvente

Pentru a oferi o mai bună înțelegere a procesului de eliberare a pașaportului pentru un minor sub 12 ani, iată câteva întrebări frecvente:

Întrebare Răspuns
Care este termenul de valabilitate al pașaportului pentru un minor sub 12 ani? Pașaportul minorului are o valabilitate redusă comparativ cu cel al adulților și poate fi necesară reînnoirea acestuia în funcție de politica autorităților competente.
Este necesară prezența ambilor părinți sau a tutorelor legali la depunerea cererii de pașaport pentru minor? Da, este necesar ca ambii părinți sau ambii tutorei legali să fie prezenți sau să ofere o declarație de consimțământ în cazul în care unul dintre părinți nu este disponibil.
Care sunt costurile implicate în obținerea unui pașaport pentru un minor sub 12 ani? Costurile pot varia în funcție de țară și de serviciile suplimentare solicitate, este recomandat să verificați tarifele înainte de a depune cererea.


Vezi și:

Oleg

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Oleg

Lasă un comentariu