Cerere reziliere contract electrica furnizare

Atunci când doriți să încheiați un contract de furnizare a energiei electrice, este necesar să trimiteți o cerere de reziliere către furnizorul dvs. Această cerere trebuie să fie scrisă în conformitate cu regulamentele și termenii prevăzuți în contractul dvs. cu furnizorul de energie electrică.

Ce trebuie să conțină o cerere de reziliere?

O cerere de reziliere a contractului de furnizare a energiei electrice trebuie să conțină următoarele elemente:

  • Datele de identificare ale clientului și furnizorului;
  • Numărul de contract;
  • Data la care se dorește rezilierea contractului;
  • Motivul pentru reziliere (opțional);
  • Orice alte informații relevante.

Cum să redactați o cerere de reziliere?

Pentru a redacta o cerere de reziliere a contractului de furnizare a energiei electrice, trebuie să urmați un format formal și clar. Iată un model simplu:

Datele clientului: [Numele și prenumele]
Adresa clientului: [Adresa completă]
Numărul de telefon: [Numărul de contact]
E-mail: [Adresa de e-mail]
Datele furnizorului: [Numele furnizorului]
Adresa furnizorului: [Adresa completă]
Numărul de contract: [Numărul de contract]
Data rezilierii: [Data dorită pentru reziliere]
Motivul rezilierii: [Motivul (opțional)]

Exemplu de cerere de reziliere:

Subsemnatul/a [Numele și prenumele], domiciliat/ă în [Adresa completă], telefon [Numărul de telefon], e-mail [Adresa de e-mail], în calitate de client al furnizorului de energie electrică [Numele furnizorului], cu sediul în [Adresa completă], contractul nr. [Numărul de contract], înregistrat în data de [Data înregistrării contractului], solicit rezilierea contractului de furnizare a energiei electrice începând cu data de [Data dorită pentru reziliere]. Motivul rezilierii este [Motivul, dacă este cazul].

Vă rog să luați toate măsurile necesare pentru a încheia contractul și pentru a finaliza orice proceduri aferente. Rog să mi se comunice în scris confirmarea rezilierii contractului și data efectivă a încetării furnizării energiei electrice.

Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și colaborare.

Cu stimă,

[Semnătura]

Trimiteți această cerere de reziliere furnizorului dvs. cu cel puțin câteva săptămâni înainte de data dorită pentru reziliere, pentru a asigura o încheiere fără probleme a contractului de furnizare a energiei electrice.

Procedura de reziliere a contractului de furnizare a energiei electrice

Pentru a efectua corect procesul de reziliere a contractului de furnizare a energiei electrice, urmați acești pași:

  1. Contactați furnizorul: Înainte de a trimite cererea de reziliere, este recomandat să contactați furnizorul pentru a clarifica orice detaliu legat de procedura de reziliere și pentru a evita eventualele neînțelegeri.
  2. Completează cererea: Utilizați modelul de cerere prezentat mai sus pentru a completa toate informațiile necesare, inclusiv datele de identificare, numărul de contract și data dorită pentru reziliere.
  3. Trimiteți cererea: După completarea cererii, trimiteți-o furnizorului dvs. conform instrucțiunilor acestuia. Asigurați-vă că aveți confirmarea că cererea a fost primită.
  4. Verificați confirmarea: După ce furnizorul primește cererea dvs., ar trebui să vă trimită o confirmare în scris a rezilierii contractului și data efectivă a încetării furnizării energiei electrice. Verificați aceste informații pentru a vă asigura că totul este în regulă.
  5. Finalizați procedura: Asigurați-vă că respectați orice altă procedură sau cerințe specifice ale furnizorului pentru finalizarea rezilierii contractului. Păstrați documentele relevante pentru referință ulterioară.

Întrebări Frecvente

1. Care este termenul de notificare necesar pentru rezilierea contractului?

Termenul de notificare poate varia în funcție de furnizor și de condițiile contractuale. În general, este recomandabil să notificați furnizorul cu cel puțin câteva săptămâni înainte de data dorită pentru reziliere.

2. Pot rezilia contractul în orice moment sau există anumite restricții?

Anumite contracte pot impune restricții sau penalități pentru rezilierea prematură. Verificați termenii și condițiile contractului dvs. sau contactați furnizorul pentru informații specifice în acest sens.

3. Este necesar să furnizez un motiv pentru reziliere?

De obicei, furnizorii permit rezilierea fără a furniza un motiv specific. Totuși, în unele cazuri, furnizarea unui motiv poate ajuta la procesul de reziliere și la evitarea întrebărilor suplimentare.


Vezi și:

Oleg

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Oleg

Lasă un comentariu